• Emme suosittele veitsien pesemistä astianpesukoneessa, varsinkaan puukahvaisia tai hiiliteräsveitsiä.
Veitset tylsyvät nopeammin konepesun jälkeen. Konepesu saattaa murtaa terää, varsinkin japanilaisissa veitsissä.
• Pestyäsi veitsen kuivaa se huolella, etenkin japanilaiset tai muut erittäin hiilipitoiset veitset.
• Säilytä veitset esim. veitsitukissa tai veitsimagneetissa. Oleellisinta veitsien säilytyksessä on pitää ne erillään toisista metalliesineistä.
• Teroita veitsesi aina ennen kuin se on täysin tylsä, eli kun se ei enää ole kuin uusi. Näin teroitus käy helpoiten.
• Veitsen teroituksessa oleellisinta on oikea teroituskulma oli teroitin mikä tahansa (puikko, lasta, kivi).
• Veitsen terän murtumisen estämiseksi on pakasteiden, luisen lihan tai esim. kookospähkinöiden käsittelemistä vältettävä etenkin japanilaisilla veitsillä.
• Keittiöveitsi ei myöskään ole ruuvimeisseli eikä kirves. Eli pelkästään tervettä järkeä käyttäen veitsesi pysyy ehjänä.
• Mikäli teroitus ei onnistu tai veitsen terä on vioittunut, ota yhteyttä Idelliin. Meillä on myymälässä teroituspalvelu.
• Japanilaiset leveäteräiset kokkiveitset 1 cm ja kapeateräiset, esim. juuresveitset 0,5 cm.
• Eurooppalaiset leveäteräiset kokkiveitset 1,5 cm ja kapeateräiset veitset 1 cm. Japanilaiset veitset yleisesti 10–15° ja eurooppalaiset 20°. Varmista vielä myyjältä.