Tervetuloa myymälään

MA-PE klo 10-18, LA klo 10-15
Yliopistonkatu 24, Turku
+358 44 383 8810

Materiaali

Hiiliteräs on ranskalaisen keittiön perinteisin paistinpannumateriaali. Hiiliteräspannut muistuttavat käytöltään ja hoidoltaan valurautaisia veljiään, mutta ovat monta kertaa kevyempiä kädessä.

Hiiliteräspannua käytettäessä siihen muodostuu luonnollinen ja uniikki, tumma teflonmainen paistopinta. Koska pannujen materiaali on kuitenkin täyttä terästä, niiden kanssa voi huoletta työskennellä metallisilla työvälineillä, ilman että pinnasta irtoaa ruokaan mitään.

Mitä mustemmaksi pannu on ajan kanssa patinoitunut, sitä paremmat ominaisuudet sillä on! Esim. rasvaa ei juurikaan tarvitse käyttää kunnolla tummuneessa pannussa, johon ruoka ei enää tartu. Oikein hoidetut hiiliteräspannut ovat elinikäisiä, toisin kuin pinnoitetut paistinpannut, joiden pinta rikkoutuu parin vuoden käytöllä.

Pannujen hoito

Ennen ensimmäistä käyttöä – rasvanpoltto käsittely
Huuhtele pannu kuumalla vedellä ja kuivaa sen jälkeen talouspaperilla.
Öljyä pannu (n. 1 mm) ja kuumenna kunnes öljy alkaa savuta kevyesti. Kaada öljy pois ja kuivaa talouspaperilla. Pannun paistotulos paranee sen käytön myötä. Mitä mustemmaksi patinoitunut pannu on, sitä vähemmän ruoka tarttuu siihen kiinni. Rasvanpolttokäsittelyn voit suorittaa useamman kerran joko hellalla tai uunissa.

Käyttö
Kuumenna pannussa pieni määrä rasvaa. Ruskista ruokaa kuumassa pannussa noin 45 sekunttia kummaltakin puolelta, alenna sitten lämpöä ja paista loppuun. Älä anna ruoka-aineiden seistä pannussa.

Puhdistaminen
1) Jotta pannu säilyttää ominaisuutensa ja sen hapettumiselta vältytään, pese pannu mahd. pian kuumalla vedellä. Kuivaa talouspaperilla.
2) Voitele kevyesti öljyllä (erit. uudet pannut) ja säilytä kuivassa paikassa.
3) Pannun puhdistaminen aika ajoin: kuumenna suolaa pannussa 1,5 min kuumalla levyllä, hankaa, ja pyyhi lopuksi talouspaperilla. Suolalla kuuraaminen poistaa aiempien keitosten jäänteet ja hajut.

Varoitus!
Älä laita tyhjää pannua kylmänä induktiolevyn kuumimmalle asteelle, vaan lämmitä asteittain, sillä jos pannua lämmittää alussa liian nopeasti pannusta saattaa tulla kupera (hiiliteräs on luonnon materiaali, joten se laajenee lämmitettäessä).

Älä jätä pannua likoamaan veteen, vaan pese tarttunut ruoka karhunkielellä tai kovalla harjalla. Älä pese astianpesukoneessa. Kosteissa olosuhteissa pannu voi ruostua: ruosteen saa harjattua pois karkealla harjalla. Happamien ruoka-aineiden (tomaatit, valkoviini, sitruuna) paistaminen pannulla voi heikentää pannun patinaa (valkoisten tahrojen ilmestyminen). Jos ongelmia ilmenee, voit suorittaa pannun rasvanpolton uudelleen.

Kysy lisää keittiötarvikkeista
Idelli Oy
Yliopistonkatu 24 , 20100 Turku.
Puhelin 044 383 8810 | Sähköposti idelli@idelli.fi
Y-tunnus: 2274283-0
Kirjaudu